TRASEU SEMIMARATON

SEMIMARATON

600

Locuri

Puncte Hidratare/Alimentare Semimaraton
Saua Tampei – alimentare 4.5km
Valea Cetatii – hidratare 8.2km
Fantanita Dreptatii – hidratare 11.5km
Treptele lui Gaboni 14.5km
Saua Tampei – alimentare 16.5km
Finish – alimentare 21km

Când?

20 aprilie 2019

Start

Piața Sfatului
ora 09:30

Timp limită

7 ore

Descrierea traseului

Startul se va da din Piața Sfatului, din apropierea Muzeului de Istorie. Se înaintează pe strada Apollonia Hirscher, se traversează GH.Dinicu către giratoriul din strada Castelului. Odată ajunși în giratoriu, se face dreapta pe strada Castelului. Strada e în ușoară urcare către Colegiul Național Băiulescu (pe stânga) și Liceului Sportiv ( pe dreapta). La prima intersecție se face stânga pe aleea de sub Tâmpa (Tiberiu Brediceanu). Se înaintează pe alee lăsând pe stânga Patinoarul, apoi pe dreapta Telecabina și restaurantul Casa Pădurarului.

De pe aleea Tiberiu Brediceanu se urcă apoi pe Drumul serpentinelor, către coama Tâmpei, pe marcaj triunghi roșu. De aici se coboară pe un drum forestier în Saua Tampei iar mai departe se coboară până se intersectează drumul forestier Valea Cetății, marcaj triunghi albastru.

Se urmează drumul forestier către dreapta, în usoară urcare. Acesta se transformă apoi într-o potecă ce intersectează culmea Crucurului. Din această intersecție urmează traseul marcat cu bandă albastră, ce merge relativ plat spre Poiana Stehil.

Din acest punct, se traversează poiana înspre stânga și se coboară până la punctul numit Fântânița Dreptății (marcaj cruce albastră). De aici se traversează prin spatele grădinilor, iar mai apoi pe poteca paralelă cu aleea Tiberiu Brediceanu, pe deasupra acesteia. Se urcă treptele lui Gabony, săpate în stâncă și, după ce se traversează culmea muntelui Tâmpa, se coboară în Șaua Tâmpei.

De aici se urmează drumul forestier ce coboară până în promenada ce înconjoara muntele Tâmpa. Se parcurge aceasta până când se ajunge, din nou, în aleea Tiberiu Brediceanu; de aici înspre Piața Sfatului și Finish!

1

Timp limită intermediar 1

Cab. Omu P1 (?? km)
3:30 min (ora 11:30)???
2

Timp limită intermediar 2

Poiana Gutanu P2 (?? km)
3:30 min (ora 11:30)???
3

Timp limită intermediar 3

Saua Strunga P3 (?? km)
3:30 min (ora 11:30)???
4

Timp limită intermediar 4

Salvamont Pestera SOSIRE (?? km)
3:30 min (ora 11:30)???