TRASEU MARATON

MARATON

500

Locuri

Puncte Hidratare/Alimentare Maraton
Saua Tampei – alimentare 4.5km
Valea Cetatii – hidratare 8.3km
Cabina Mica, Postavaru – hidratare 15.5km
Cariera, Poiana Brasov – alimentare 22.5km
Fantanita Dreptatii – hidratare 32.5km
Saua Tampei – alimentare 33.5km
Finish – alimentare 38km

Când?

20 aprilie 2019

Start

Piața Sfatului
ora 08:00

Timp limită

8 ore

Descrierea traseului

Startul se va da din Piața Sfatului din apropierea Muzeului de Istorie. Se înaintează pe strada Apollonia Hirscher, se traversează GH.Dinicu către giratoriul din strada Castelului. Odată ajunși în giratoriu, se face dreapta pe strada Castelului. Strada e în ușoară urcare către Colegiul Național Maria Băiulescu (pe stânga) și în apropierea Liceului Sportiv (pe dreapta). La prima intersecție se face stânga pe aleea de sub Tâmpa (Tiberiu Brediceanu).

De pe aleea Tiberiu Brediceanu se urcă apoi pe Drumul serpentinelor, către coama Tâmpei, pe marcaj triunghi roșu. De aici se coboară pe un drum forestier în Șaua Tâmpei, iar mai departe se coboară până se intersectează drumul forestier Valea Cetății, marcaj triunghi albastru.
Se urmează drumul forestier către dreapta,în ușoară urcare. Acesta se transformă apoi într-o potecă ce intersectează culmea Crucurului. Din această intersecție de trasee se urmează, către stânga, poteca marcată cu bandă albastră ce urcă pe culme.

Ajungând în Poiana Ruia, se va urca paralel cu pârtia Sulinar până pe Vârful Postăvaru (1799 m). Din vârf se va coborî la Cabana Postăvaru, iar mai departe în Poiana Brașov.

Se urmează poteca ce trece pe deasupra stațiunii până în punctul “Cariera Veche”. De aici se urmează marcajul punct albastru, în urcare susținută, până într-o poiană unde se gasește o intersecție de poteci. De aici, se merge spre dreapta pe poteca cu același marcaj, se trece pe lângă Peștera de Lapte și se continuă până în culmea Crucurului. Se coboară această culme până în Poiana Stehil.

Din acest punct, se traversează poiana înspre stânga și se coboară până la punctul numit Fântânița Dreptății (marcaj cruce albastră). De aici se traversează prin spatele grădinilor, iar mai apoi se urcă direct în Șaua Tâmpei.

De aici se urmează drumul forestier ce coboară până în promenada ce înconjoară muntele Tâmpa. Se parcurge aceasta până când se ajunge, din nou, în aleea Tiberiu Brediceanu; de aici înspre Piața Sfatului și Finish!