Regulament Marathon 7500 - 2019
ÎNAINTE de a vă înscrie online la eveniment, vă rugăm să citiți cu multă atenție acest Regulament si celelalte secțiuni ale paginii oficiale marathon7500.ro
Acest regulament se aplică în cadrul competiției Marathon 7500, organizată de către Asociația Sport Montan Săcele în colaborare cu Clubul pentru Protecția Naturii și Turism Brașov, ediția 2019.
Prin ÎNSCRIEREA la această competiție concurenții acceptă automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine în contradicție sau contravine regulamentului nu va fi luată în considerare.
- CARACTERISTICI GENERALE
- INFORMAȚII GENERALE
- ECHIPAMENT OBLIGATORIU
- CURSE ȘI CATEGORII
- PROGRAM
- CRONOMETRAJUL
- SUPORTERI / AJUTOR EXTERIOR
- BENEFICII / KIT
- ÎNSCRIERE
- ANULAREA PARTICIPARII/MODIFICARA CURSEI
- PUNCTE DE HIDRATARE ȘI/SAU ALIMENTARE
- TIMPI INTERMEDIARI ELIMINATORII
- OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSĂ
- IMPORTANT
- PUNCRAJ ITRA
- MEDIA
- AI ÎNTREBĂRI?
Marathon 7500 este o competiție cu caracter montan care înglobează trei curse: Marathon 1600, Marathon 3200 și Marathon 7500, numărul din dreptul sintagmei ”Marathon” reprezentând diferența de nivel pozitivă (și cea negativă) cumulată pe parcursul traseului exprimată în metri.
Un concurent nu poate participa la două curse din cadrul Marathon 7500 în același an.
Traseele se desfășoară exclusiv în masivul Bucegi, pe poteci turistice marcate.
Rutele sunt neamenajate și neprotejate, folosesc drumuri publice și drumuri forestiere, poteci marcate și nemarcate, pante cu înclinare mare și zone accidentate. Acestea trec prin localități, pajiști, lacuri, râuri, zone împădurite și tăieturi, gol alpin (creste, culoare, abrupturi, văi, grohotișuri, pășuni alpine, jnepenișuri). Parcurgerea acestora necesită următoarele:
– orice participant să fie apt din punct de vedere medical pentru efort fizic susținut.
– orice participant să aibă cel puțin experiență generală despre munte.
– orice participant să aibă abilitatea să parcurgă în siguranță un traseu într-o zonă alpină.
– orice participant ar trebui să fie îndeajuns de experimentat să parcurgă un traseu alpin dificil.
– orice participant ar trebui să aibă un bun simț al direcției în teren montan, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă. Aceasta înseamnă ca fiecare participant să fie capabil să folosească o hartă și informațiile despre trasee pentru a parcurge în siguranță ruta.
– orice participant ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol și urgență în zona montană.
– orice participant ar trebui să dea dovadă de fair play și prietenie și să acționeze în consecință atunci când situația o cere.
– orice participant ar trebui să știe și să aibă o atitudine care să țină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt acoperite și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară aceasta.
– orice participant trebui să știe și să țină cont de faptul că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor participanți și să acționeze în consecință atunci când simte sau observă un pericol.
Vârsta minimă pentru înscrierea în concurs este de 18 ani împliniți în ziua cursei, excepție fac minorii de peste 16 ani cu rezultate sportive deosebite, însoțiți de un adult, la cursa Marathon 1600.
Echipele participante trebuie să fie formate din două persoane. Echipa trebuie să parcurgă împreună tot traseul. Distanța maximă admisă între coechipieri este de maxim 50 metri. Distanța între coechipieri poate fi măsurată în orice moment al cursei.
Taxa de participare nu se va înapoia în caz de retragere din cursă, descalificare, abandon, neprezentare la start, modificare a traseului, oprire cursă.
Orice abatere de la traseul recomandat de către organizatori se face pe proprie răspundere.
Organizatorii nu își asumă răspunderea pentru condițiile meteo nefavorabile.
Traseul este neamenajat și neprotejat, de aceea există riscuri de rănire și/sau deces. Concurenții trebuie să țină cont de pericolele care pot să apară în timpul cursei. Acestea includ și nu se rezumă doar la: coliziuni cu pietre, stânci, copaci, oameni, autovehicule, alte vehicule, alte obiecte; căderi, alunecări, răni provocate de frig și/sau căldură, hipotermie, insolație, deshidratare, degerături, arsuri, rău de altitudine, căderi de pietre, grindină, avalanșe de zăpadă, pietre și/sau pământ, viituri, furtuni, fulgere, animale, reptile, insecte, incendii, înec, efort fizic.
Echipele concurente vor certifica prin semnătura lor că au acceptat regulamentul concursului.
Prin înscrierea lor valabilă, echipele acceptă automat regulamentul precum și consecințele nerespectării prescripțiilor acestuia.
Necunoașterea regulamentului nu scutește de răspundere echipele afectate sau pe oricare dintre membrii lor.
Organizatorii își rezerva dreptul de a actualiza, clarifica și chiar schimba prezentul regulament, din motive întemeiate, cu notificarea participanților prin site-ul competiției, pe pagina oficială de Facebook Marathon 7500 sau prin email. De asemenea, pentru motive care țin de siguranța participanților, regulamentul poate fi schimbat inclusiv în timpul competiției, la fel ca traseul, moment în care notificarea va fi făcută direct participanților în posturile de control.
Pentru cursa Marathon 7500
- Rucsac (individual)
- Căciulă (individual)
- Trei straturi în partea superioară a corpului:
- Strat de bază (tricou cu mâneca lungă sau combinații tricou cu mânecuțe)
- Strat termic (polar/fleece/pufoaică)
- Haină de ploaie (dacă condițiile meteo sunt nefavorabile, va trebui să fie obligatoriu cu membrană) (individual)
- Două straturi în partea inferioară a corpului, respectiv pantaloni lungi sau combinație pantaloni trei sferti (exclus pantaloni scurti gen short - nu permitem genunchi goi!) cu jambiere și supra-pantaloni (impermeabili) (individual)
- Mănuși (individual)
- Folie de supraviețuire (individual)
- Telefon mobil funcțional (individual)
- Lanternă frontală funcțională (individual)
- Recipient apă cu sau fără capac de minim 200 ml (pentru folosire - n punctele de hidratare, organizatorii nu vor asigura pahare de unică folosință) (individual)
- Trusă de prim ajutor: fașă elastică, bandaj steril, leucoplast (echipă)
- Hartă, fișă de concurs și număr de concurs (vor fi distribuite de către organizatori)
Echipament obligatoriu în caz de vreme nefavorabilă (echipamentul trebuie avut în tabăra de bază indiferent de condițiile meteo, echipamentul pentru vreme nefavorabilă poate deveni obligatoriu în dimineața startului):
- Bluză groasă, polar sau pufoaică (individual)
- Supramanuși (individual)
Echipamentul trebuie avut pe toată durată cursei, acesta este echipamentul normal care ar trebui avut în condițiile acestei ture.
Pentru cursele Marathon 3200 si Marathon 1600:
- Rucsac sau borsetă (individual)
- Bentiță sau căciulă (individual)
- Două straturi în partea superioară a corpului, din care unul cu mâneca lungă (sau combinație tricou cu mânecuțe) și unul să fie haină de ploaie (dacă vremea va fi nefavorabilă va fi obligatoriu să aibă membrană (individual)
- Un strat în partea inferioară a corpului, respectiv pantaloni lungi(individual) sau combinație pantaloni trei sferturi (exclus pantaloni scurti gen short nu permitem genunchi goi!) cu jambiere
- Mănuși (individual)
- Folie de supraviețuire (individual)
- Telefon mobil funcțional (individual)
- Recipient apă cu sau fără capac de minim 200 ml (pentru folosire în punctele de hidratare, organizatorii nu vor asigura pahare de unică folosință) (individual)
- Trusă de prim ajutor: fașă elastică, bandaj steril, leucoplast (echipă)
- Hartă, fișă de concurs și număr de concurs (vor fi distribuite de către organizatori)
Echipament obligatoriu în caz de vreme nefavorabilă (echipamentul trebuie avut în tabăra de bază indiferent de condițiile meteo, echipamentul pentru vreme nefavorabilă poate deveni obligatoriu în dimineața startului):
- Bluză groasă, polar sau pufoaică (individual)
-Suprapantaloni (impermeabili)
-Supramănuși
Echipamentul trebuie avut pe toată durată cursei, acesta este echipamentul normal care ar trebui avut în condițiile acestei ture.
Numărul de concurs trebuie să fie atașat de echipament și în mod obligatoriu trebuie să fie vizibil pe toată perioada concursului.
Verificarea echipamentului
Se va face în două moduri.
- Toate echipele vor prezenta rucsacii sau borsetele care conțin tot echipamentul obligatoriu LA RIDICAREA KITURILOR. Această verificare este obligatorie. Toate echipele trec prin ea și nu va fi validat startul echipei în absența acestei verificări. Insistăm asupra faptului că ne dorim ca toți participanții să ia startul cu echipamentul complet, fiind conștienți că acesta este obligatoriu pentru a le fi bine pe tot parcursul concursului!
- Al doilea mod în care se face verificarea echipamentului este în mod aleatoriu, oriunde pe traseu, de către oficiali ai cursei sau arbitri din posturile de control.
Evenimentul Marathon 7500 cuprinde 3 curse:
MARATHON 7500
- foarte dificil, are 90 km lungime și 7500 m diferență de nivel, se adresează doar sportivilor, celor foarte bine pregatiți fizic și mental, cu experiență montană consistentă.Timpul limită de parcurgere a traseului care ajunge de trei ori pe Vf. Omu este de 35 de ore. Mai multe detalii despre traseu găsiti pe pagina Marathon 7500 și în celelalte secțiuni ale prezentului regulament.
MARATHON 3200
- dificil, are 45 km lungime și 3200 m diferență de nivel, se adresează doar sportivilor, celor foarte bine pregatiți fizic și mental, cu experiență montană. Timpul limită de parcurgere a traseului care ajunge de două ori pe Vf. Omu este de 14 de ore. Mai multe detalii despre traseu găsiti pe pagina Marathon 3200 și în celelalte secțiuni ale prezentului regulament.
MARATHON 1600
- dificil, are 22 km lungime și 1600 m diferență de nivel, se adresează sportivilor, celor bine pregatiți fizic și mental, cu experiență montană. Timpul limită de parcurgere a traseului care ajunge o dată pe Vf. Omu este de 8 de ore. Mai multe detalii despre traseu găsiti pe pagina Marathon 1600 și în celelalte secțiuni ale prezentului regulament.
Categoriile pentru cele trei curse sunt următoarele:
- La cursele Marathon 1600, Marathon 3200, categoriile feminin / masculin / mixt.
- La cursa Marathon 7500, categoriile feminin / masculin / mixt / master.
- *Echipele de la cursa Marathon 7500 ale căror vârste cumulate sunt de peste 80 de ani vor fi încadrate automat și în categoria onorifică Master.
Puncte de susținere
Pe trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.
Traseele se desfășoară exclusiv în masivul Bucegi, pe poteci turistice marcate. Rutele sunt neamenajate și neprotejate, folosesc drumuri publice și drumuri forestiere, poteci marcate și nemarcate, pante cu înclinare mare și zone accidentate. Vă rugăm ca în cazul în carenu vedeți marcaje turistice sau sunteți derutați în ceea ce privește traseul, să vă orientați cu ajutorul hărții de concurs sau să vă întoarceți la cel mai apropiat punct de control și să continuați de acolo;
Conservarea naturii
Lăsarea de resturi, ambalaje, echipament, pe traseu și/sau distrugerea deliberată a mediului înconjurător și a marcajelor de pe traseu vor atrage după sine descalificarea și interdicția de a mai participa la Marathon 7500 în viitor.
RIDICAREA KITURILOR:
- MARATHON 7500: 11.07.2019, în intervalul orar 17:00 - 24:00 și în data de 12.07.2019, începând cu ora 5:00, până la ora 05:45
- MARATHON 3200: 12.07.2019, în intervalul 16:00 - 24:00 și în 13.07.2019, începând cu ora 5:00 până la ora 05:45
- MARATHON 1600: 12.07.2019, în intervalul 16:00 - 24:00 și în 13.07.2019, începând cu ora 5:00 până la ora 07:45
ȘEDINȚA TEHNICĂ
- MARATHON 7500: 11 iulie 2019 la ora 20:00
- MARATHON 3200: 12 iulie 2019 la ora 20:00
- MARATHON 1600: 12 iulie 2019 la ora 21:00
STARTURI
Starturile vor avea loc diferențiat pentru cele trei curse după cum urmează:
- MARATHON 7500: 12 iulie 2019 la ora 6:00
- MARATHON 3200: 13 iulie 2019 la ora 6:00
- MARATHON 1600: 13 iulie 2019 la ora 8:00
TIMPUL LIMITĂ
Timpul limită de sosire pentru fiecare cursă în parte este următorul:
- MARATHON 7500: 35 ore (13 iulie 2019 ora 17:00)
- MARATHON 3200: 14 ore (13 iulie 2019 ora 20:00)
- MARATHON 1600: 8 ore (13 iulie 2019 ora 16:00)
FESTIVITATEA DE PREMIERE
- MARATHON 7500 / 3200 / 1600 : 13 iulie 2019 la ora 21:00
În funcție de condițiile meteo sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.
Schimbarea vremii sau a condițiilor traseului pot determina de asemenea modificarea orelor limită de sosire în posturile de control. Pe harta competiției vor apărea timpii limită în condiții meteo normale.
Participanții care nu se încadrează în timpii limită vor fi opriți din cursă pentru propria lor siguranță și vor trebui să se întoarcă la finish însoțiți de organizatori.
În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.
Suporterii pot susține orice competitor cu condiția să respecte regulile oficialilor și să nu împiedice sau îngreuneze desfășurarea competiției.
Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator, etc.), excepție făcând asistența acordată în punctele de control, unde competitorii pot primi alimente, lichide, etc.
Pe durata cursei fiecare concurent trebuie să își care singur echipamentul și îi este interzis să primească ajutor din exterior, excepție făcând ajutorul dintre coechipieri.
Competitorii ai căror susținători nu respecta aceste reguli pot fi penalizați sau excluși din cursă.
Kitul de concurs
- Număr personalizat;
- Jachetă tehnică Ultralight - personalizată cu Marathon7500;
- Gel energizant;
- Puncte de hidratare și alimentare;
- Revitalizare în zona de Start/Sosire;
- Medalie de finisher pentru toți cei care termină cursele în timpul indicat;
- Premii în bani, în echipament sportiv sau vouchere;
- Extrageri de premii surpriză pentru toți participanții și voluntarii evenimentului;
- O porție de mâncare după concurs;
- Taxă de acces în Parcul Natural Bucegi

GHID DE MĂRIMI PENTRU JACHETA DE PLOAIE ULTRALIGHT
Dimensiune | XXS | XS | S | M | L | XL | XXL |
---|---|---|---|---|---|---|---|
A- ½ LĂȚIME PESTE BUST | 50 | 52 | 54 | 56 | 58 | 60 | 63 |
B- LUNGIME SPATE (măsurat pe mijloc de sub glugă la terminație) | 71 | 72 | 73 | 74 | 76 | 77 | 78 |
C- LUNGIME MÂNECĂ (măsurat de la umăr la terminație ) | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 |
Alte beneficii
- Albume foto cu fotografii ale fiecărui participant;
- Cronometrare individuală, timpi intermediari;
- Clasament online;
- Ambulanță;
- Alte beneficii care vor fi anunțate pe pagina de Facebook a competiției.
→ Ridicarea kit-ului se va face pe baza buletinului după cum urmează:
→ În cazul neparticipării kitul se va trimite la cerere prin poșta/ curier la adresa de reședință.
→ Este obligatoriu la ridicarea kit-ului să fie ambii membri ai echipei.
PROCEDURĂ ÎNSCRIERE
Înscrierile se realizează doar prin intermediul acestui website, secțiunea Înscriere. Pentru a fi considerate validate, înscrierile trebuie să fie efectuate astfel:
→ Pasul 1 - alegi cursa la care dorești să participi.
→ Pasul 2 - apasă butonul "Înscrie-te acum" - acesta te va redirecționa către pagina de checkout.
→ Pasul 3 - completează datele necesare înscrierii, pentru fiecare membru din echipă - Nume, Preume, Telefon, Email, Club sportiv, Sex, Dacă dorești meniu vegetarian, Data nașterii, Localitate, precum și alte mențiuni, preferințe, dacă este cazul. Înscrierea unei echipe este validă doar dacă la momentul înscrierii pe site sunt introduse datele complete pentru ambii coechipieri. Primul email introdus - emailul concurentului 1 va primi și emailul de confirmare a înscrierii.
→ Pasul 4 - Verifică datele introduse
→ Pasul 5 - Apasă butonul "Plătesc în siguranță" și efectuează plata cu cardul prin intermediul procesatorului de plăți securizat, Libra Pay (comision 0%) sau plătește prin transfer bancar.
Înscrierea va fi confirmată automat DOAR dacă ați efectuat plata până la capăt, prin intermediul procesatorului de plăți! Dacă plata este efectuată prin Transer bancar, actualizarea înscrierilor va fi făcută în minim 48 de ore de la efectuarea plății.
În cazuri excepționale (nu dețineți card, ați întâmpinat dificultăți la înscriere etc.) și nu efectuați plata online, statusul înscrierii dumneavoastră va fi "În așteptare". Pentru validarea locului, vă rugăm să faceți plata contribuției de participare prin transfer bancar, în MAXIMUM 48 de ore de la înscrierea pe site. Odată depășite aceste 48 de ore, înscrierea va fi ștearsă din baza noastră de date și doar prin realizarea unei noi înscrieri pe site, cu efectuarea plății finalizată veți putea participa la una din cursele Marathon 7500. După efectuarea plății prin transfer bancar, vă rugăm să ne trimiteți un email pe adresa contact@sportmontan.ro pentru a putea modifica manual statusul din "În așteptare" în "Confirmat".
DETALII TRANSFER BANCAR
Beneficiar: Asociatia SPORT MONTAN SĂCELE | Cod fiscal: 37817276
Cod bancar (IBAN): RO59BREL0002002013860100
Banca: Libra Bank
Detalii Tranzacție: Nume Echipă / Team Name – Contribuție M7500
GRATUITATE
Au gratuitate la înscriere:
- Cei care au fost pe podium în cadrul probelor Marathon 7500 și Marathon 3200 din ediția anterioară pot participa gratuit la proba Marathon 7500.
- Cei care au fost pe podium în cadrul probei Marathon 1600 din ediția anterioară, cu condiția să participe la o proba superioară, respectiv la Marathon 3200.
- Primii zece băieți și primele 10 fete din cadrul Circuitului Carpaților din anul precedent, cu condiția să participe la proba din Circuit – Marathon7500.
Modalitate înscriere:
1. Cei care înscriu echipă în care ambii coechipieri beneficiază de gratuitate, trebuie să scrie în formularul de Checkout, la mențiuni, după caz: "Podium 1600 - 2018", "Podium 3200 -2018", "Podium 7500 - 2018" sau "Podium Circuitul Carpaților 2018" și selectează metoda de plată "Gratuit".
2. Cei care înscriu o echipă în care doar un coechipier beneficiază de gratuitate, vor introduce în câmpul albastru "Have a coupon? Click here to enter your code" din partea de sus a formularului de Checkout un cod de cupon conform tabelului de mai jos:
Categorie | La ce probă se aplică? | Cupon gratuitate pt un singur coechipier |
---|---|---|
Podium Circuitul Carpaților | M7500 | M7500-CIRCUITULCARPATILOR |
Podium M7500 | M7500 | M7500-PODIUM |
Podium M3200 | M7500 | M7500-PODIUM |
Podium M1600 | M3200 | M3200-PODIUM |
- Dacă dintr-un motiv întemeiat doriți să anulați participarea la cursă, vă rugăm să anunțați acest lucru la contact@sportmontan.ro
- Contribuția de participare la eveniment nu este returnabilă și nu va fi considerată contribuție la un alt eveniment viitor organizat de noi. Totuși, aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane, trimițând un email de solicitare la contact@sportmontan.ro. Transferul înscrierii către un alt participant este posibil DOAR până la data de 1 iulie 2019 și are o taxă de 20 de lei. Este de resposabilitatea dvs de a găsi persoana/echipa către care veți face transferul. Confirmarea scrisă pe e-mail din partea organizatorilor reprezintă validarea noului înscris.
- Pentru modificarea tipului de cursă pentru care echipa a optat inițial se trimite email către contact@sportmontan.ro, până la data de 1 iulie și se percepe o taxă de 30 lei, plus eventuala diferență dată de taxele de înscriere diferite. Dacă transferul se face către o cursă mai scurtă, diferența nu se rambursează. ESTE PERMISĂ O SINGURĂ SCHIMBARE.
DUPĂ 1 IULIE 2019 NICI O MODIFICARE ULTERIOARA NU VA MAI FI ACCEPTATĂ, din motive organizatorice.
Puncte de hidratare și/sau de alimentare
Pentru cursa Marathon 7500
- Postul 1, Cabana Vf. Valea Dorului: apă- Postul 2, Cabana Poiana Stânii: apă (300 ml/concurent)
- Postul 3, Cabana Piatra Arsă: apă
- Postul 4, Cabana Salvamont intersecție Jepi: apă, băutură isotonică Sponser Competition, alimente (pâine, cașcaval, banane, lămâi, mere, halva)
- Postul 5, Cabana Babele: apă (300ml/concurent)
- Postul 6, Salvamont Peștera: apă, băutură isotonică Sponser
- Postul 7, comun cu Postul 10 și 13, Vf. Omu: apă (200ml/concurent/urcare), băutură isotonică Sponser, alimente (lămâi, halva, pâine, cașcaval, mere, banane)
- Postul 8, Gura Diham: apă, alimente (slănină, pâine); Poiana Izvoarelor: apă
- Postul 11, Ciubotea-Bran: apă, alimente (supă, paste, pâine, cașcaval)
- Postul 12, Valea Gaura: apă – la izvor
- Postul 14, Poiana Guțanu: apă – la izvor
- Sosire: apă, alimente (paste, supă, fructe)
Pentru cursa Marathon 3200
- Postul 1, comun cu Postul 4 Vf. Omu: apă (200ml/concurent/urcare), băutură isotonică Sponser, alimente (lămâi, halva, pâine, cașcaval, mere, banane)- Postul 2, Gura Diham: apă, alimente (slănină, pâine)
- Postul 5, Poiana Guțanu: apă – la izvor
- Sosire: apă, alimente (paste, supă, fructe)
Pentru cursa Marathon 1600
- Postul 1, Vf. Omu: apă (200ml/concurent/urcare), băutură isotonică Sponser, alimente (lămâi, halva, pâine, cașcaval, mere, banane)- Postul 2, Poiana Guțanu: apă – la izvor
- Sosire: apă, alimente (paste, supă, fructe)
Pentru cursa Marathon 7500
– P1 Cabana Valea Dorului:1h45′ (ora 7:45)– P3 Cabana Piatra Arsă: 4h30′ (ora 10:30)
– P6 Salvamont Peștera: 8h30′ (ora 14:30)
– P7 Cabana Omu: 11h00′ (ora 17:00)
– P9 La Prepeleag: 16h30′ (ora 22:30)
– P10 Cabana Omu: 19h30′ (ora 1:30)
– P13 Cabana Omu: 30h00′ (ora 12:00)
Pentru cursa Marathon 3200
– P1 Cabana Omu: 2h00′ (ora 08:00)– P4 Cabana Omu: 9h00′ (ora 15:00)
Pentru cursa Marathon 1600
– P1 Cabana Omu: 3h00′ (ora 11:00)Posturile de control trebuie să fie parcurse în ordinea crescătoare a numărului lor.
Organizatorul își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri :
– s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
– depășirea timpului limită intermediar;
– depășirea timpului limită;
– în cazuri excepționale.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență care sunt notate pe hartă. Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenți prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/ retragerii.
Despre organizarea evenimentului:
- Toți participanții sunt obligați să prezinte un act de identitate în momentul ridicării kitului și să înmâneze organizatorului declarația de responsabilitate (completată și semnată anterior).
Prin înscrierea la această competiție, concurenții acceptă automat regulamentul acesteia.
- Organizatorul poate acorda oricând wildcarduri unor sportivi recunoscuți care doresc să participe la competiție, peste de locurile disponibile;
- După 15.06.2019 nu se mai fac înscrieri online, pe mail sau prin telefon și nu rezervăm kituri pentru cei care promit sa vină la concurs;
- Noutățile despre cursă le vom posta pe paginile noastre de Facebook, așadar vă invităm să fiți la curent cu toate informațiile dând un Like paginii Marathon 7500.
- În săptămâna anterioară desfășurării cursei toți participanții cu adresa de email validă vor primi prin poșta electronică tot ceea ce trebuie să știe despre concurs;
- Participanții/voluntarii care câștigă premii la extragere și nu sunt prezenți pierd premiile, la fel și câștigătorii curselor care nu participă la festivitatea de premiere (indiferent dacă premiul este în bani, echipament sportiv sau vouchere).
Despre ședința tehnică:
Vă recomandăm să participați și să acordați atenție ședinței tehnice, în cadrul ei se vor comunica toate informațiile necesare participării în bune condiții la Marathon 7500.
- Absența participanților de la sedința tehnică poate duce la necunoașterea unor informații vitale care pot afecta negativ participarea la concurs. Vă rugăm insistent să aflați cele comunicate de noi întrebandu-i pe ceilalți concurenți sau pe organizatori.
Finisherii care termină una din cursele din cadrul evenimentului Marathon 7500 (în timpul limită) vor primi puncte ITRA, după cum urmează:
- MARATHON 7500 - 5 puncte ITRA
- MARATHON 3200 - 2 puncte ITRA
- MARATHON 1600 - 1 punct ITRA
- Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la cursă aceștia acceptă implicit faptul că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului.
- Există posibilitatea ca fotografii noștri oficiali să nu-i poată prinde în cadru pe toți participanții.
- Pentru a spori șansele de a fi fotografiați, vă recomandăm ca în dreptul fotografilor să păstrați puțin distanța față de ceilalți concurenți.
Pentru alte informații suplimentare, nu ezita să ne contactezi pe adresa de email contact@sportmontan.ro și îți vom răspunde la toate întrebările.