MARATHON 3200

DE DOUĂ ORI LA OMU

Lungime

45 km

Diferență pozitivă de nivel

3200 m

Când?

13 iulie 2019

Start

Salvamont Peștera
ora 06:00

Timp limită

14 ore
Despre cursă

Iată că rebrandingul s-a întamplat. Ceea ce până acum s-a numit Secțiunea Hobby, a primit un nume nou. Nu ne place să-l numim cel mai greu maraton din țară, ci mai degrabă fratele mai mic sau o cursă de acomodare pentru Marathon 7500, o cursă în sine foarte dificilă, dar considerăm noi, foarte frumoasă.

Puncte de control
Salvamont Pestera – Valea Obarsiei – Omu P1
Omu – Valea Cerbului – Gura Diham P2
Gura Diham – Poiana Izvoarelor- La Prepeleac P3
La Prepeleac – Bucsoiu – Cab. Omu P4
Cab. Omu – Doamnele – Poiana Gutanu P5
Saua Strunga – Salvamont Pestera SOSIRE
Puncte de hidratare/alimentare
- Postul 1, comun cu Postul 4 Vf. Omu:apă (200ml/concurent/urcare), băutură isotonică Sponser, alimente (lămâi, halva, pâine, cașcaval, mere, banane)
- Postul 2, Gura Diham: apă, alimente (slănină, pâine)
- Postul 5, Poiana Guțanu: apă – la izvor
- Sosire: apă, alimente (paste, supă, fructe)
Echipamentul obligatoriu
– Rucsac sau borsetă (individual)
– Bentiță sau căciulă (individual)
– Două straturi în partea superioară a corpului, din care unul cu mâneca lungă (sau combinație tricou cu mânecuțe) și unul să fie haină de ploaie (dacă vremea va fi nefavorabilă va fi obligatoriu să aibă membrană (individual)
– Un strat în partea inferioară a corpului, respectiv pantaloni lungi(individual)
– Mănuși (individual)
– Folie de supraviețuire (individual)
– Telefon mobil funcțional (individual)
– Recipient apă cu sau fără capac de minim 200 ml (pentru folosire în punctele de hidratare, organizatorii nu vor asigura pahare de unică folosință) – (individual)
– Trusă de prim ajutor: fașă elastică, bandaj steril, leucoplast (echipă)
– Hartă, fișă de concurs și număr de concurs (vor fi distribuite de către organizatori)

Echipament obligatoriu în caz de vreme nefavorabilă (echipamentul trebuie avut în tabăra de bază indiferent de condițiile meteo, echipamentul pentru vreme nefavorabilă poate deveni obligatoriu în dimineața startului):
– Bluză groasă, polar sau pufoaică (individual)
– Suprapantaloni (impermeabili)
– Supramănuși

Echipamentul trebuie avut pe toată durată cursei, acesta este echipamentul normal care ar trebui avut în condițiile acestei ture.
Program
- 12 iulie 2019 între orele 15:00 – 23:00 - Semnarea fișei de participare pe proprie răspundere și ridicarea kitului de participare
- 12 iulie 2019 la ora 20:00 - Ședința tehnică
- 13 iulie 2019 la ora 06:00 - Start Marathon 3200
Timpi limită
Timp limită intermediar
- Cab. Omu P1: 2h00′ (ora 08:00)
- Cab. Omu P4: 9h00′ (ora 15:00)

Timp limită sosire
Salvamont Peștera SOSIRE: 14 ore (ora 20:00)
MARATHON 3200
Descrierea amănunțită a traseului

Se pleacă din Tabăra de Bază, urcând pe Valea Obârșia lalomiței, pe banda albastră, se trece pe lângă Șaua Cerbului, ajungându-se la Vf. Omu, unde se află Postul 1.

Din Postul 1 se coboară pe Valea Cerbului, marcaj bandă galbenă. Atenție, după plecarea de la Vf. Omu căutați poteca pe partea stângă ce coboară în serpentine, pentru că dacă se merge în dreapta se intră pe poteca ce duce la Cabana Babele, prin Șaua Cerbului. La un moment dat, poteca aflată pe versantul drept al văii coboară brusc în stânga, pe firul văii. Atentie, NU urmati poteca ce continuă pe versant; se pierde în scurt timp într-o zonă abruptă. Poteca intră în pădure și continuă să coboare pe marcajul turistic. Vom trece de Poiana Coștilei și după un mic urcuș, vom întâlni balizele montate de organizatori și vom face stânga pe o coborâre abruptă, marcată cu marcaj specific concursurilor de alergare.

Această potecă ne va scoate direct în spatele Cabanei Gura Diham. Ajunși la Gura Diham, vom traversa râul prin zona balizată, iar postul îl vom găsi la marginea parcării spre poteca ce merge la Cabana Poiana Izvoarelor.

Din Postul 2, traseul continuă pe marcaj bandă roșie, trecând pe lângă Cabana Poiana Izvoarelor, ajungând în punctul "La Prepeleac", unde se află Postul 3.

Din Postul 3, traseul continuă, tot pe marcaj bandă roșie, pe Creasta Bucșoiului. Traseul este unul dificil, în partea inferioară parcurgând o zonă de vegetație, întâlnind apoi porțiuni tehnice asigurate cu cabluri. Se ajunge pe Vf. Bucșoiul Mare, se coboară în Șaua Bucșoiului, apoi se urcă pe Vf. Omu, Postul 4.

Din Postul 4, pe marcaj bandă roșie, se merge peste Vf. Doamnele până în Șaua Bătrâna, unde se află un refugiu. Din acesta se coboară spre dreapta pe traseul marcat cu triunghi roșu, până la intrarea în Poiana Guțanu, unde este amplasat Postul 5.

Din Postul 5 se urcă spre Șaua Strunga, pe banda roșie. Atenție, traseul trece pe lângă stâne. Se urcă până la Refugiul din Șaua Strunga, unde se află Postul 6. Refugiul se află dincolo de muchie, spre Padina, la 20 de metri de șa.

De la Postul 6 se coboară pe banda roșie spre Cabana Padina printr-o zonă cu stâne; recomandăm a se merge pe poteca de pe versantul din stânga, ce trece prin spatele stanelor.

Postul 7, Cabana Padina va fi post de direcționare, dar este obligatoriu ca toate echipele să treacă prin acesta. De aici facem stânga, trecem pe lângă Schit și ajungem în scurt timp la finish.